Patricius Borház

www.patricius.hu

 

Péntek

16.00 dűlőtúra

indulás: Patrícius Borháztól -Várhegy – Barakonyi- Csirke-mál –Lapis

előzetes bejelentkezés alapján: bardos@tokajnobilis.hu


2016. október 08. (szombat)

11:00 Kóstolgató- Nyitott pince a Patricius Borháznál

12:00 Anyukám mondta - hogy ma a Patricius Pezsgőhöz főz

Készítsd közösen az Anyukám mondta chefjével- Dudás Szabolccsal, a pezsgőnkhöz illő falatokat.

13:00 Csend - élet – kiállítás megnyitó Orosz Helga festőművésszel

13:30 Buborékok a palackban- a Patricius pezsgő kóstolója és filozófiája

14:30 A Tölgy és a Kádár – hogyan is készülnek hordóink

15:00 A nagy kérdés Reduktív, vagy hordós – kóstolj velünk, s segítünk a                                                             döntésben.

16:00 Sárik Péter –László Attila trió Egy kis jazz

17:00 Fajták és Évek – Évjárataink kóstolója, gondolatok a borok fejlődéséről

Gasztronómia:borhoz simuló fogásokról Anyukám Mondta Étterem, Íze Örömest lekvárium, valamint a Zempléni Sajt manufaktúra gondoskodik

Gyermekprogram: Kreatív sarok

 

2016. október 09. (vasárnap)

-

 

 

A Patricius Borház a rendezvény ideje alatt kedvezményes borvásárlást biztosít az ide látogató vendégek számára, valamint a rendezvény végén egy hármas Patricius borcsomag is gazdára lel!

 

„Ez a hektárról – hektárra, szinte rögrõl – rögre újjáépített Borház több mint szenvedély – egy a jövõre irányuló elhivatottság. Ezzel a fogadalommal vásároltuk meg a legjobb területeket, ahol szükséges volt, akár az öreg sorok irányának megváltoztatásával telepítettük újra õket, átválogatva, idõnként  eltávolítva a nem tökéletes tõkéket. Majd folytattuk egy mûremek borászati feldolgozó létrehozásával, mely a borok elkészítése mellett kóstolásra is lehetõséget ad. Elhivatottság,  fogadalom – Ön dönti el. Ez a Patricius: a mi borunk és az Öné.” 
Kékessy Katinka

A Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövõ iránt érzett borászati elhivatottsága hívta életre. Tulajdonosai Kékessy Dezsõ és lánya, Kékessy Katinka. A család felmenõi apai és anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szõlõbirtokosok Mátraalján és Tokaj-Hegyalján. Tokaj-Hegyalján az anyai felmenõk, az Okolicsányiak Tokajban, Szegiben és Szõlõskén rendelkeztek ültetvényekkel és mind emellett jelentõs köztisztségeket (alispán, országgyûlési képviselõ) töltöttek be. Bodrogkisfaludon, a Várhegy –dûlõben épült fel a borászat az egykori uradalmi présház átalakításával. Volt ez az épület a Wolkenstein grófok, a Falkenheim grófok, a jezsuiták, a Rákócziak, a Széchenyi - Falkensteinek és a Hohenlohek tulajdona is. Bár mindig csak egyszerû szõlõfeldolgozóként üzemelt, az 1867-ben megjelent Tokaj – Hegyaljai Albumban már szerepel. Ennek a meglévõ épületnek a megtartásával egy új, korszerû birtokközpont épült.

forrás: www.patricius.hu

     

Támogatók

  Bodrogkeresztúri Önkormányzat    Bayer  

Média támogatók

 

Oldal tetejére