Patricius Borház

www.patricius.hu

 

Bodrogkisfalud, Várhegy dűlő

Szombat

11:00  Birtoklátogatás, borozgatás a Várhegy dűlőn

13:00 Muzsikál a Harmadik Zenekar

14:00 Zempléni Renáta bodrogkisfaludi fotóművész kiállítása  - Hegyaljáról gyökerezve

14:30 Giorgio színre lép, a Patricius első gyöngyöző borának bemutatása,  kóstolója

15:00 Horváth Lóczi  Judit, Barcsay díjas festőművész kiállításának megnyitója

16:00  Pély Barna koncert

17:00 Extrém sport, avagy a 2017-es újborok kóstolója

Kísérő programok: egész napos gasztrokavalkád helyi termelőkkel, gyerekmóka...

Gasztronómia:

Gyermekprogram: Kreatív sarok

vasárnap

10:00-16:00 borkóstolás, pincelátogatás

 

A Patricius Borház a rendezvény ideje alatt kedvezményes borvásárlást biztosít az ide látogató vendégek számára, valamint a rendezvény végén egy hármas Patricius borcsomag is gazdára lel!

 

„Ez a hektárról – hektárra, szinte rögrõl – rögre újjáépített Borház több mint szenvedély – egy a jövõre irányuló elhivatottság. Ezzel a fogadalommal vásároltuk meg a legjobb területeket, ahol szükséges volt, akár az öreg sorok irányának megváltoztatásával telepítettük újra õket, átválogatva, idõnként  eltávolítva a nem tökéletes tõkéket. Majd folytattuk egy mûremek borászati feldolgozó létrehozásával, mely a borok elkészítése mellett kóstolásra is lehetõséget ad. Elhivatottság,  fogadalom – Ön dönti el. Ez a Patricius: a mi borunk és az Öné.” 
Kékessy Katinka

A Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövõ iránt érzett borászati elhivatottsága hívta életre. Tulajdonosai Kékessy Dezsõ és lánya, Kékessy Katinka. A család felmenõi apai és anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szõlõbirtokosok Mátraalján és Tokaj-Hegyalján. Tokaj-Hegyalján az anyai felmenõk, az Okolicsányiak Tokajban, Szegiben és Szõlõskén rendelkeztek ültetvényekkel és mind emellett jelentõs köztisztségeket (alispán, országgyûlési képviselõ) töltöttek be. Bodrogkisfaludon, a Várhegy –dûlõben épült fel a borászat az egykori uradalmi présház átalakításával. Volt ez az épület a Wolkenstein grófok, a Falkenheim grófok, a jezsuiták, a Rákócziak, a Széchenyi - Falkensteinek és a Hohenlohek tulajdona is. Bár mindig csak egyszerû szõlõfeldolgozóként üzemelt, az 1867-ben megjelent Tokaj – Hegyaljai Albumban már szerepel. Ennek a meglévõ épületnek a megtartásával egy új, korszerû birtokközpont épült.

forrás: www.patricius.hu

     

Támogatók

  Bodrogkeresztúri Önkormányzat    Bayer  

Média támogatók

 

Oldal tetejére